• Bagnoles
  Bagnoles
 • Tarte Tatin
  Tarte Tatin
 • Meer van Rabodanges
  Meer van Rabodanges
 • Het dorpje
  Het dorpje
 • Echt de franse kleuren
  Echt de franse kleuren
 • Bagnoles
  Bagnoles
 • Tarte Tatin
  Tarte Tatin
 • Meer van Rabodanges
  Meer van Rabodanges
 • Het dorpje
  Het dorpje
 • Echt de franse kleuren
  Echt de franse kleuren • Routebeschrijving naar Menil Vin

  Vanaf Utrecht tot aan het vakantiehuis is de afstand 671 kilometer.
  Vanaf Falaise neemt u afslag 11 (de D511) richting Pont D'Ouilly, na 5 kilometer slaat u linksaf richting Les Loges-Saulces( D240). U blijft op de D240 rijden (de D240 wordt op een gegeven moment D 244) totdat u het bordje Menil Vin tegenkomt.
  Als u vlak voor Menil Vin een monumentje met een kruisbeeld ziet staan aan de linkerkant, slaat u direct hierna linksaf. Hier staat een wit naambordje met "La Goubiniere". Na 400 meter ziet u Tricolore Normandie liggen aan de linkerkant.

  Het land van de fijnproevers
  Normandië is het beloofde land voor fijnproevers. Er is veel lekkers dat uit Normandië komt. Zoals de Cider en Calvados, de wereldberoemde Camembert en Pont l’Evêque. Normandië heeft naast een enorme oesterkweek ook een gigantische St. Jacobsschelpen vangst. Appelen uit de Calvados worden hier een godendrank, maar ook met peren worden hier vele heerlijkheden bereid. Als toetje voor al dat lekkers is er de bekende "tarte tatin". Proef de specialiteiten en streekgerechten van Normandië in één van de vele restaurants.


  Het plaatsje Camembert.

  Wanneer u dit kleine stukje paradijs bezoekt, op de grens van de Pays d'Auge en de Pays d'Ouche, komt u terecht in het authentieke Normandië, met zijn vele heerlijke smaken. Camembert zélf is natuurlijk één van de vele dorpjes waar het hier heerlijk toeven is.
  Het plaatsnaambord Camembert bij de ingang van het dorp is een favoriet foto-shot!
  Absolute must is verder een halte bij de Ferme Président, waar men kennis maakt met de vele stappen in de fabricatie van de Camembert van Normandië, een AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) sedert 1983.
  Het verhaal is dat het recept van de Camembert wordt toegeschreven aan Marie Harel, een boerin uit de streek.
  Zij zou de befaamde kaas hebben gemaakt onder het toeziend oog van een gevluchte priester uit Brie. In de omgeving van het dorp kunt u genieten van vele unieke plekjes, ver van het drukke stadsleven. Rustige valleien met groene weiden, boomgaarden en landhuizen met houten gevels nodigen de bezoekers uit tot ... proeven en genieten. 

  Normandië is één van Frankrijks best bezochte regio's. En niet zonder reden. Ontdek de D-Day stranden, monumenten & musea. Bezoek de Mont St. Michel, de no.2 attractie van Frankrijk. Geniet van de 600 km kustlijn en mondaine badplaatsen, het mooie landachap of de tientallen ruïnes, kastelen en kerken. Bezoek Caen Rouen, Bayeux of de dorpjes Honfleur, Cabourg en Deauville.

  Normandië en geschiedenis gaan hand in hand. Ze zijn één, en gegroeid uit het maritieme epos van de Vikings die een eeuw lang terreur zaaiden langs de kusten. Maar hier en daar lieten zij ook een culturele erfenis na, vooral in de vorm van mooie architectuur in Normandië. Op 6 juni 1944 startte operatie Overlord, de grootste operatie uit de militaire wereldgeschiedenis in WO-II.

  De regio is erg mooi en wordt ook wel de tuin aan het water genoemd. Niet alleen om haar parken en tuinen, maar vanwege haar afwisselend landschap en oude bossen. Dorpen, kustlijn, heuvels, weilanden, riviertjes en paadjes wisselen elkaar af. U ziet koeien onder de appelbomen en paarden van de haras. In Normandië is het leven, rustig en bijzonder aangenaam.

   

  Met 600 km kustlijn van Tréport tot aan de Mont St. Michel en een prachtig binnenland is deze regio de ideale vakantiebestemming. Zwemmen, wandelen en golfen zijn dus gegarandeerd. Veel van de stranden hebben lifeguards in de zomer en kunt u strandstoelen of parasols huren. Samen met uw kinderen of met z'n tweeën krijgt u van Normandië op nog geen 500 km van Utrecht geen spijt.

  Te paard, te voet, met de fiets, een zeilboot of waarom niet op de golfbaan. Normandië biedt een groot aantal activiteiten voor jong en oud. Voor dierenvrienden zijn er mooie dierentuinen, aquaria en paardenstoeterijen (haras). En bezoek ook eens de distillerijen waar Calvados wordt gemaakt of ga proeven bij een kaasmakerij. Echt bijzonder zijn het wandkleed van bayeux en de oorlogsmusea.

  In Normandië barst het van de middeleeuwse vestingen, kerken en historische plaatsen. De regio had een zeer belangrijke bijdrage aan de Franse geschiedenis. Ook op architectuur en kunstgebied is Normandië wereldberoemd. Denk aan de schilders Claude Monet en Eugène Boudin. Zij stonden aan de wieg van het impressionisme. Mooi landhuizen (manoir), oude boerderijen en rijke adel.
   

    Restanten van D-DayDe Slag van Normandie is een echt openluchtmuseum, verspreid over de Calvados, La Manche en de Orne. U vindt hier talrijke musea en herdenkingsplaatsen met betrekking tot D-Day en het offensief dat erop volgde. Geleid door het motto 'Normandië, Land van Vrijheid', kan men acht chronologisch trajecten volgen. U krijgt zo een zicht op het verloop van deze gigantische veldslag

  Bagnoles d l'Orne ligt op 40 km. ten zuiden van Menil Vin. De stad ss bekend als "De stad met de duizend lichtjes".
  Hier vindt u modderbaden, een kuuroord, een casino en rpachtige gebouwen.

  Interessante links:
  www.ornetourisme.com
  www.regionormandie.nl